Voetreflexzonetherapie

In mijn praktijk pas ik de volgende massages toe:

De massages:

 • hebben een gunstig effect op het zenuwstelsel
 • geven ontspanning in het lichaam en zijn stressreducerend
 • activeren de energiedoorstroming
 • stimuleren de doorbloeding van het lichaam waardoor meer zuurstof en voeding de weefsels bereiken
 • zorgen ervoor dat je je veel vitaler voelt
 • is heerlijk laagdrempelig (je hoeft geen kleding uit te trekken) met een behoorlijk effect
 • zorgen voor meer harmonie tussen lichaam en geest.
 • werken verlichtend c.q. genezend bij bv slaapklachten, hielspoor, ontgifting, lymfedrainage, nek- en schouderklachten, depressie, hormonale klachten, rouwverwerking en neuropathie.
 • zeer effectief bij herstel na een virusinfectie

Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie gaat ervan uit dat de verschillende organen, zenuwen en klieren in het menselijk lichaam zijn verbonden met bepaalde reflexgebieden oponze voetzolen, tenen en enkels. Door het masseren van deze gebieden kan op natuurlijke wijze de genezing van allerlei kwalen worden bevorderd.

Stoelshiatsu

Stoelshiatsu wordt steeds meer in bedrijven toegepast aangezien we de laatste jaren steeds meer te maken krijgen met de gevolgen van stress en een te hoge werkdruk. Er moet veel gepresteerd worden onder tijdsdruk.

Veel mensen hebben daar moeite mee en te vaak wordt geen acht geslagen op de symptomen zoals spanningshoofdpijn, nekklachten, burnout, RSI en andere stressgerelateerde klachten. Om ziekteverzuim te voorkomen, is het van groot belang dat op gezette tijden preventief wordt gewerkt aan stressreductie. Een prima hulpmiddel hierbij is een stoelmassage. Het is een laagdrempelige methode, omdat de cliënt de behandeling gekleed ondergaat.
Hierbij mag u zitten op een speciale ergonomische stoel en wordt er gedurende 30 minuten een drukpuntenbehandeling gegeven. Deze is gericht op hoofd, nek, schouders, armen, handen, vingers, rug en heupen. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten worden verholpen.De stoelmassage is niet alleen een gezonde, maar ook een zeer prettige ervaring.

Chinflex® Chinese Voetmassage

De succesformule van Chinflex®
Het grote succes van Chinflex® massage ontstaat doordat in een massage 2 systemen tot 1 geheel gecombineerd worden.

 • De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegelt in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.
 • De meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. (Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.)

De combinatie van deze 2 systemen plus het feit dat er hele prettige, ontspannen, intensieve massage technieken toegepast worden op knieën, onderbenen en voeten, maakt deze massage tot een ongekende weldaad.

 

De resultaten Tijdens een ontspannende Chinflex® massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ongekend ontspannen, fit en vitaal.

De Chinese voetmassage behandelt zowel de reflexzones op de voeten, de meridiaanbanen, de acupunctuurpunten en veel extra punten (o.a. tegen slapeloosheid, diabetes etc.). De knieën en onderbenen, waar zeer veel belangrijke acupunctuurpunten zitten, worden ook altijd zeer uitgebreid gemasseerd. Men gebruikt hiervoor zeer effectieve Chinese massagetechnieken. Door de combinatie van dit alles wordt het lichaam intens en volledig behandeld. De resultaten zijn dan ook vaak optimaal.

Chinflex® is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage principes. De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages tot op hoge leeftijd om vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen.