Energetisch lichaamsgerichte therapie

Energetische therapie is een doeltreffende, snelwerkende therapeutische begeleidingsvorm en geschikt voor iedereen. De therapie kan ook aanvullend, naast reguliere en/of andere therapievormen worden toegepast. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze.

Werken met energie, dat zie je niet, maar je voelt het wel direct. Wat energie is voel je bijvoorbeeld als je een ruimte binnenstapt en je voelt je niet op je gemak. Er kan zich iets hebben afgespeeld wat jij oppakt. Ook in omgang met andere mensen kun je je bij de ene persoon heel fijn voelen en bij de andere persoon minder prettig.Dit zijn allemaal niet zintuigelijke waarnemingen die zich afspelen in je energetisch lichaam, het veld om je lichaam maar ook in je lichaam. Energiewerk is totaal niet “zweverig”, alles bestaat immers uit energie. Heel eenvoudig: voel maar eens het verschil in woorden tussen scheldwoorden en aardige woorden, wat dit al met je kan doen. Voor de klas laat ik dit zien door middel van twee potjes rijst. Het ene potje beplakt met scheldwoorden en in een ruimte met harde tonen/muziek. Het andere potje beplakt met lieve woorden en in een ruimte met lichte, hoge tonen/klassieke muziek. Zie daar eens het verschil na 3 weken in de kleur van de rijst.

 

Alle ervaringen die je meemaakt slaan zich op in je lichaam en je energetisch veld.

Vaak wordt gedacht “ik heb dit of dat wel verwerkt” en dan ineens merk je dat het toch nog aanwezig is in je lichaam (in de diepere lagen). Ook blijkt geregeld dat bv EMDR therapie niet altijd toereikend is. Zaken worden onderdrukt en/of naar een ander gebied getransporteerd maar dat betekent niet dat het uit je systeem is.

Dit kan heel goed worden aangepakt met goed en zuiver energetisch werk. In plaats van het bekende “plekje geven” (wat uiteindelijk een blokkade kan worden) maak je het plekje stromend en dat betekent dat je het daadwerkelijk hebt verwerkt en losgelaten en zich uiteindelijk niet meer uit in o.a. fysieke klachten en psychische klachten. Mensen staan hier vaak helemaal niet bij stil, zelfs bijvoorbeeld bij schouder- rug- en heuppijn  zit vrijwel altijd een onderstroom van blokkerende energieen. In een sessie wordt dit direct helder.

Stroming en vertrouwen zijn aan elkaar verbonden, door stroming is er groei en stagnatie (gebrek aan energie of een lusteloos gevoel en/of andere klachten) zet de boel op slot. 

“De controle willen houden” is ook iets wat heel veel mensen doen maar zet ook vast en kan blokkades en angsten veroorzaken. In een sessie kun je hiervan verlost worden en weer in je eigen vertrouwen komen. Dan wordt het leven moeiteloos in plaats van een geworstel.

 

Persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsverandering staan centraal. Energetische therapie biedt ook ondersteuning bij filosofische en spirituele levensvragen als: wie ben ik, wat is mijn levenstaak, waarom heb ik al deze klachten? Het helpt om het onbewuste, onontgonnen gebied in jezelf op een diepe manier te verkennen en verdrongen levenskracht vrij te maken.

In mijn werk kom ik dagelijks flinke verstoringen in het energiesysteem tegen van cliënten in de vorm van lichamelijke aandoeningen, negatieve emoties, beperkende overtuigingen of herhalende gedachten. Voordat problemen zich lichamelijk of geestelijk manifesteren zijn ze al in het energieveld waar te nemen. Deze verstoringen en blokkades worden gevormd in ons bewustzijn. De energie in een sessie laat zien wat er speelt en wat er nodig is en je komt tot de ontdekking dat het niet iets “zweverigs” is maar juist heel basaal en nuchter. Het is eigenlijk best wonderlijk te noemen dat mensen zich niet realiseren dat je juist zweeft als je geen gronding in je lijf hebt, dat je niet verbonden bent met je eigen kern, dat je niet precies weet wie je bent etc.  Zoveel mensen ervaren dit en zweven juist daardoor. Mede door het gebruik van alle technologie en beelschermenscherm kun je nog verder van jezelf af komen te staan. Met een sessie kom je juist weer met beide benen op de grond.

Ik ondersteun de cliënt om tot inzicht te komen, dit verhoogt het bewustzijn van de cliënt en daarmee verandert ook zijn of haar energiesysteem en zelfs het DNA. Zo kun je direct los komen van klachten en patronen die voorkomen in je familie en bij je voorouders.

Zo komen ook op geestelijk gebied de zenuwen tot rust en op fysiek gebied verminderen of verdwijnen de klachten. Dat is heling.

Omgekeerd gaat ook op: heling van je eigen energiesysteem draagt bij aan persoonlijke bewustzijnsverandering. Door jezelf bijvoorbeeld in therapeutische sessies te ontdoen van terugkerende negatieve emoties of beperkende overtuigingen, breng je de gestagneerde energie in het lichaam letterlijk weer in beweging, verruim je jouw blik op jezelf en ga je bijvoorbeeld inzien dat je meer bent dan je gedachten en emoties. Die verandering van perspectief biedt ruimte aan een andere kijk op de dagelijkse werkelijkheid. Je leert inzien hoe je jouw werkelijkheid zelf creëerde, maar ook hoe je die kunt veranderen: kortom het maakt je enorm krachtig. 

 


Een sessie is een prachtige ervaring en het verhoogt je trillingsfrequentie enorm. Je hebt contact met zijn onderbewustzijn en tegelijkertijd kan je een gewoon gesprek voeren. Het is een boeiende manier van werken. Het uitgangspunt is, dat hetgeen wat opgeruimd mag worden, als eerste naar boven komt.

Een sessie is effectief bij alle lichamelijke en psychische klachten zoals

 • het gevoel dat er iets mist in het leven
 • terugkerende problemen in relaties of werkhouding
 • burn-out of overbelast zijn
 • angsten
 • moeite met grenzen bewaken
 • verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
 • Adhd,Pddnos
 • depressiviteit
 • slaapproblemen
 • traumaverwerking
 • genderproblematiek
 • alle aandoeningen die vermeld staan onder de subkopjes van “werkvelden”

Wilt u een afspraak maken?

Aarzel niet om contact op te nemen, of kijk eerst bij de veelgestelde vragen.